Madagaskars stränder

Madagaskars stränder

Ta tillfället i akt och bada, sola, snorkla och småprata med valar när du är på Madagaskar. Stränderna är inte bara vackra att ligga och lata sig på – här bor det sköldpaddor och roliga krabbor och ute i vattnet simmar valhajar, sjöhästar, clownfiskar och ciklider som du vanligtvis bara ser hemma i akvarier. Om du vill hitta Nemo är det alltså runt Madagaskars kust du ska leta. Här följer en presentation av några bildsköna stränder på ön.

Smekmånadsstränder på öarna Nosy Be, Sainte Marie, Nosy Ve

Det är ingen tillfällighet att många nygifta par åker på smekmånad till Madagaskar. Några av de stränder man helst vill åt är de på öarna Nosy Be, Sainte Marie samt Nosy Ve. Det finns knappt ord för att beskriva dessa stränder. Det finns även lodges i anslutning till stranden, i liknande utförande som du finner i Bora Bora. Under dagen kan du åka med en guide på valsafari eller utföra scubadykning i det transparanta vattnet med din älskade. Ett tips är att kika på den blodröda solnedgången här. Något vackrare lär du knappast få se…

Dra även in doften av ylang ylang, en blomma som växer flitigt i omnejden. På Nosy Be i staden Hell-Ville ligger ett destilleri där man tillvaratar blomman och gör olja av den.. Ett råd är att åka dit och titta när du ändå är i närheten.

madagaskar reseguide panorama 1024x443 - Madagaskars stränder
Nosy Be

Morondava – kombinera stadsliv och vandring med bad och sol

Morondava är en av Madagaskars städer och ligger på västkusten. Runt omkring ligger det några berömda naturreservat som Réserve Forestiere de Kirindy eller Tsingy de Bemaraha där du kan titta på skojiga lemurer. Morondava har två gudomliga stränder med vajande palmer och halmparasoll för skydd mot solen. Stränderna heter Morondava Beach och Kimony Beach och är långgrunda. Ofta ser du små ödlor kravla runt, men dessa är helt ofarliga. Fördelen med att vistas här är att du har närhet till både stad och natur.

Stränder i Diego Suarez-fjärden med härliga klippformationer

Vid regionen Antsiranara hittar du ett härligt naturlandskap och många iögonfallande stränder. En strand att ta fasta på är Ramena Beach med de färgglada fiskebåtarna som fiskarna ger sig ut i för att få en lyckad fångst. Stranden är mycket lång så om du vill kan du snöra på dig joggingskorna och ge dig ut på språng. Under dagen knatar det runt en del försäljare på stranden som du kan köpa hantverk, läskande frukter eller smycken av. Se till att pruta!

Det ligger även andra stränder i regionen och en del av dem har speciella klippformationer som formats med tiden ute i vattnet. En ständig konstutställning med naturskulpturer, kanske man kan säga…

Ifaty bland sköldpaddor och korallrev

Ifaty är en liten fiskeort i sydvästra Madagaskar som numera har rustats upp till en mer elegant badort för turister. Här springer det omkring små söta sköldpaddor på stranden och utanför i havet gömmer sig ett färgsprakande korallrev med olika sorters fiskar och havsväxter. Kontakta gärna en av ortens dykningscenter för en korallrevstur. Ta med undervattenskameran och plåta anemoner, clownfiskar och hajar.

Ifaty beach - Madagaskars stränder
Ifaty

Mahavelona – ta en promenad på vattnet

Vid mynningen av Onibefloden på nordöstra kusten ligger Mahavelona med sin lilla ö ute i vattnet. Vid lågvatten kan folk promenera över till ön på sanden som normalt är täckt av havsvatten. Vattnet här är mycket lugnt och stranden utgör den perfekta platsen för soldyrkare som vill bli brunbrända.