Resa till Madagaskar

Resa till Madagaskar

Madagaskar ligger lång väg bort och från Sverige kan det tyckas lite knepigt att komma dit. Men misströsta inte, för det krävs faktiskt bara en mellanlandning för att nå ön. Det huvudsakliga sättet är givetvis med flyg men om du vistas i t.ex Reunion eller Mauritius går det färjor över till staden Toamasina. Låt oss nu ta allt från början. Så här tar du dig från Sverige till Madagaskar…

Med reguljärflyg

Det finns en internationell flygplats på Madagaskar och den ligger vid huvudstaden Anatanarivo. Flygplatsen heter Ivato International Airport och ligger inte långt från staden. Den bästa förbindelsen till Madagaskar sker med ett franskt flygbolag och från en fransk flygplats, det vill säga Charles de Gaulle eller Orly. Ta Air France eller Corsair. Du kan även ta Air Madagascar.

Från Sverige går det inga direktflyg, men eftersom Frankrike är en sådan bra knutpunkt, så slipper du en mängd byten i olika länder du kanske inte känner dig så hemma i.

Charter eller med arrangerande resebolag

Till Madagaskar går det många äventyrsresor där allt är arrangerat. Många resenärer föredrar att åka på det här sättet då det ofta känns både tryggare och enklare. Tack vare någon form av äventyrsresor är flyg och boende alltid ordnat, guider är anlitade för att ta dig ut i vildmarken och du är kort sagt i trygga och goda händer. Det anordnas både individuella resor samt gruppresor på flera av resebolagen. Olika typer av resor till Madagaskar kan du boka från svenska eller andra europeiska resebolag. Kenzan Tours, Jambo Tours och African Tours är några företag att nämna. Att resa med ett annat europeiskt resebolag kan vara mycket berikande och intressant eftersom du får vänner för livet från andra länder.

Angående svenska charterbolag är destination Madagaskar lite mer av det ovanligare slaget, speciellt när det kommer till ren charter. Vad en del reseföretag dock kan hjälpa dig med är att designa din egen Madagaskarresa utifrån önskemål, vad du helst vill se och lockande aktiviteter. Detta kan kosta en större slant än vanlig charter, men är ett bra alternativ om du vill få ut  maximum av din resa. Kilroy är ett exempel på ett företag som ordnar sådant.

Flygtransfer

Väl framme på ön gäller det att ta sig från flygplatsen. Taxibilar finns som agt och även flera busslinjer. Vi rekommenderar alltid att du jämför med Flygtransfer.nu innan du lämnar Sverige.

Färjetrafik från Reunion och Mauritius

Om du har vistats på de lite mer lyxiga öarna Reunion eller Mauritius men vill göra en liten avstickare till Madagaskar, kan du alltid ta en färja över havet. En förstaklass-biljett kostar ca 1700 kronor, men om du inte kräver den sortens lyx så kan du ju åka ekonomiklass. Du bör dock vara införstådd med att färjorna går lite oregelbundet.

Denna information kan vara av intresse för dig som åkt med ett charterbolag som exempelvis Apollo till Mauritius. Ön ligger öster om Madagaskar och är lite mer exploaterad än sin storebror.

Att tänka på när du reser till Madagaskar

Ett litet tips i förbifarten när du ska resa in till Madagaskar, är att ha viktiga handlingar och mediciner i ditt handbagage istället för i det incheckade bagaget. Många resväskor får fötter och hamnar på helt annat håll, av någon underlig anledning.